Odpowiedź forum utworzona

  • Autor
    Wpisy
  • W odpowiedzi na: Problem z obrazem nagłówka #106722
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Paweł bardzo dziękuję za pomoc. Wróciłem do ustawień nagłówka. Obrazek nagłówka miał dobre rozmiary, natomiast to co zepsuło wygląd na smartach to wyświetlanie Sloganu. Wyłączyłem to i już wyświetla się poprawnie.

    Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i każdą podpowiedź !

    W odpowiedzi na: Problem z obrazem nagłówka #106721
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Dziękuję za podpowiedź. Dziś to sprawdzę.

    W odpowiedzi na: Problem z obrazem nagłówka #106271
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Cześć,
    Niestety, jeszcze nie.

    W odpowiedzi na: Problem z obrazem nagłówka #105718
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Popracowałem, także z GPT

    finalnie mam takie kody w CSS

    @media screen and (max-width: 550px) {
    .entry-header {
    width: 100vw !important;
    height: auto !important;
    object-fit: cover !important;
    }
    }

    @media screen and (max-width: 690px) {
    .entry-header {
    width: 100vw !important;
    height: auto !important;
    object-fit: cover !important;
    }
    }

    Ale też nie działa.
    Na smartfonie jak za duże było tak zostało

    W odpowiedzi na: Problem z obrazem nagłówka #105670
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    View post on imgur.com

    Puki co zrobiłem to co w czerwonej ramce. I nie działa, tzn to jak ja to zrobiłem nie działa. Bardzo prawdopodobne jest to, że robię coś źle.

    Jeżeli jest jakaś możliwość @Paweł Zieliński abyś mógł spojrzeć na kod, to ja bardzo chętnie.

    W odpowiedzi na: Problem z obrazem nagłówka #105633
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Cześć,
    Jeszcze nie, jestem w trakcie sprawdzania wszystkich podpowiedzi. Kilku rzeczy muszę się też nauczyć, bo nie jestem biegły w CSS i HTML dlatego zajmuje mi to więcej czasu.

    W odpowiedzi na: Problem z obrazem nagłówka #105562
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Strona nie jest jeszcze dostępna. Czasu czas w budowie.

    W odpowiedzi na: Problem z obrazem nagłówka #105558
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Cześć.
    Tak sprawdzałem dwa inne tła. Zapisałem je w zalecanej rozdzielczości i każde tak działa w wersji mobilnej. Różni się szerokością, w zależności od rozdzielczości ekranu .

    W odpowiedzi na: Problem z wykonaniem kopii zapasowej #104041
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Problem się rozwiązał, gdy zmieniłem hasło dostępu do ftp.

    Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu. Mimo, że na końcu rozwiązanie okazało się proste, ja nauczyłem się wielu nowych rzeczy w prowadzeniu strony.

    W odpowiedzi na: Problem z wykonaniem kopii zapasowej #104038
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Pierwszy punkt zrobiłem.
    Kopia się zrobiła.

    Natomiast przy drugim punkcie mam błąd krytyczny przy próbie wejścia na ftp przez filezilla (serwer, użytkownik i hasło mam poprawne).
    Napisałem już do lh

    • Ta odpowiedź została zmodyfikowana 8 miesięcy, 3 tygodnie temu przez hubertwolanski.
    W odpowiedzi na: Problem z wykonaniem kopii zapasowej #104037
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
    Sytuacja wygląda tak:
    – po dłuższym czasie kopie które były w Istniejących kopiach prawdopodobnie doszły do końca (zniknął przy nich komunikat) (Nie zakończone)
    – dla sprawdzenia zrobiłem dziś kopię i komunikat o błędzie się pojawił.

    Nie mam możliwości zmiany ftp na google lub dropbox bo mam podstawową wersję wtyczki

    Drugi punkt zrobię.

    W odpowiedzi na: Problem z wykonaniem kopii zapasowej #103933
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Dobra: jest teraz tak:
    – pasek postępu dalej w tym samym miejscu – przy cięciu
    i w liście dostępnych kopii widać (Nie zakończone)

    – ale dostałem takie maila:
    Kopia z: https://lucyprojektowanemalowanie.pl
    UpdraftPlus Wykonanie kopii zakończone..
    Kopia zawiera: Pliki i baza danych (Pełna kopia zapasowa)
    Ostatni status: Próba przywracania zakończona niepomyślnie.

    W odpowiedzi na: Problem z wykonaniem kopii zapasowej #103932
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Przeinstalowanie też nie pomogło.

    W odpowiedzi na: Problem z wykonaniem kopii zapasowej #103928
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Edit.
    Zostawiłem tworzenie kopii zapasowej, aby sama się odświeżyło. I pasek postępu zatrzymał się właśnie na czynności: Cięcie starych zestawów kopii.

    W odpowiedzi na: Problem z wykonaniem kopii zapasowej #103927
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Dziękuję za wszystkie rady.
    Zmieniłem wielość podziału i nie pomogło. Po kontakcie z LH.pl (przejrzenie logów, “podkręcenie parametrów php – cokolwiek to znaczy”) nie pomogło. Błąd wyskakuje przy informacji z paska postępu ” Cięcie starych….”
    Pan z pomocy LH. pl doradził kontakt z twórca wtyczki.

    A czy możecie polecić wtyczki do tworzenia kopii?

    W odpowiedzi na: Problem z wykonaniem kopii zapasowej #103828
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Nie pisałem. Nie wpadłem na ten trop.
    Dziękuję za podpowiedź. Napiszę do LH.

    W odpowiedzi na: Problem z wykonaniem kopii zapasowej #103824
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Cześć.
    Wczorajsza ponowna próba nie udała się.
    Przy nazwie pliku kopii zapasowej dalej jest komunikat, że nie została zakończona.

    W odpowiedzi na: Problem z wykonaniem kopii zapasowej #103805
    hubertwolanski
    Uczestniczka

    Kopię do tej pory robiłem za pomocą: UpdraftPlus Backup/Restore