- Ten temat ostatnio został zaktualizowany 2 miesiące temu przez Gabriela Kurowska.
- AutorWpisy
- 17/10/2024 o 09:28 #118696Monika WrzeszczyńskaUczestniczka
Zainstalowałam motyw Astra. Wraz z nim pakiet startowy z szablonami do stron.
Razem z tym zainstalowało mi się pełno jakichś różnych rzeczy:
Optimole
Pagebulidery: Otter, Spectra, Astra Kit.
Czy ja powinnam to wszystko zostawić, nie za dużo tego? Czy powinnam mieć np. jeden page builder?17/10/2024 o 09:41 #118697Monika WrzeszczyńskaUczestniczkaJak to w ogóle teraz działa: kiedyś jak nie mogłam się połapać, to mogłam wyświetlić edytor tekstowy. Teraz tego nie ma?
- Ta odpowiedź została zmodyfikowana 2 miesiące temu przez Monika Wrzeszczyńska.
17/10/2024 o 10:12 #118701Monika WrzeszczyńskaUczestniczkaI jeszcze jedno: czy przez to, że ileś razy zmieniam motyw (przy już istniejącym blogu, z wieloma treściami), może tak być, że coś mi się zaśmieci i potem będą jakieś błędy, których nie będzie wiadomo jak usunąć?
17/10/2024 o 15:38 #118734Gabriela KurowskaModeratorkaHej, te dwie pierwsze wtyczki to nie pagebuildery, tylko wtyczki z dodatkowymi blokami poszerzającymi możliwości Gutenberga.
Tu możesz o nich poczytać:
Otter Blocks – Gutenberg Blocks, Page Builder for Gutenberg Editor & FSE
Ja zawsze korzystam z jednej wtyczki z blokami. Im mniej wtyczek tym lepiej, mniej do aktualizacji. Sprawdź z której Ci się najlepiej korzysta i tę zostaw.
Tej trzeciej nie znalazłam być może ma inną nazwę.
Motywy mogą zostawiać w bazie danych swoje ustawienia, które nie są automatycznie usuwane po zmianie motywu. W dłuższej perspektywie może to prowadzić do zaśmiecenia bazy danych. Nowy motyw może ale nie musi być też niekompatybilny z niektórymi wtyczkami, które działały dobrze na starym motywie. To może ale nie musi skutkować błędami w funkcjonalności. - AutorWpisy
- UWAGA! Forum tylko dla studentek i studentów Interaktywnej Akademii WordPressa Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.